Judon SM-kilpailut 2022

Nostimme vuoden 2022 Judon SM-kilpailut näyttävyydeltään uudelle kansainvälisenkin vertailun kestävälle tasolle.

Nostimme vuoden 2022 Judon SM-kilpailut näyttävyydeltään uudelle kansainvälisenkin vertailun kestävälle tasolle.

Judon SM kilpailut 2022 oteltiin 7.-8.5.2022 Lempäälän Ideaparkin Bläk Boks areenalla. Suomenmestaruudet ratkottiin aikuisten yksilösarjoissa ja joukkuekilpailussa sekä veteraanien ja sovelletun judon -sarjoissa. Me Striimuslaiset olimme mukana nostamassa kisaviikonlopun audiovisuaalisia puitteita sellaiselle tasolle, joita ei olla Suomen judokilpailuissa ennen nähty.
Hoidimme kokonaisvaltaisesti kisojen areenan liveshown teknisen toteutuksen ja livelähetysten tuotannon.

Liveshow / tapahtumatekniikka

Bläk Boks areena tarjosi kisoille erityisen tasokkaat audiovisuaaliset puitteet ja kun me Striimuslaiset valjastimme ne Judo SM-kilpailujen ilmeen mukaisesti käyttöön, oli lopputulos näyttävä. Tapahtuma sai valtavasti positiivista palautetta ilmeestään ja näyttävien show-elementtien luomasta hyvästä fiiliksestä ja tunnelmasta. Niin yleisö kuin kilpailijatkin nauttivat siitä, että kansallisen tason kärkikilpailuihin oli saatu arvoisensa puitteet. Alla olevalta koostevideolta saa hyvän kuvan kisojen tunnelmasta.

Tälle judoliiton Youtube -kanavalta löytyvälle koostevideolle on summattu kisaviikonlopun tunnelmia ja siinä näkyy hyvin myös Striimuksen kädenjälki mm. areenan valaistuksen ja digipintamateriaalien muodossa. Koostevideo on Sanoman/Aamulehden tuottama (toimittaja Olli Ikäheimo, kuvaaja Joona Vainio).

Livestriimit

Siinä missä normaalisti striimataan vain yhtä lähetystä per tapahtuma, näissä kisoissa toteutimme samanaikaisesti neljä erillistä striimiä Suomen judoliiton Youtube -kanavalle. Yksi näistä oli ammattimaisesti selostettu päälähetys, jolla seurasimme aina yhtä tatamia/ottelua kerrallaan. Päälähetyksessä käytimme useampaa kameraa ja siinä oli käytössä enemmän visuaalisia graafisia tehosteita ja esimerkiksi hidastuksia otteluiden ratkaisuhetkistä. 

Lisäksi striimasimme kolmea tatamikohtaista lähetystä koko tapahtuman ajan. Jokaisella tatamilla oli kamera kuvaamassa jatkuvasti tatamin tapahtumia hyvällä laadulla. Tämä mahdollisti sen, että katsojat saattoivat seurata mitä tahansa tatamia milloin vain, riippumatta siitä mikä ottelu oli milloinkin päälähetyksessä.

Jälkitallenne päälähetyksestä lauantain 7.5. aikuisten yksilösarjoista.

Mediatuotanto

Jotta Bläk Boksin kaltainen areena herää eloon, tarvitaan tietysti monipuolisia digipintoja hyödyntäviä graafisia sisältöjä, musiikkia ja videoita. Edellämainittujen lisäksi suunnittelimme Judon SM-kilpailuille myös oman logon, joka sopii judoliiton tuoreeseen ilmeeseen. Mediatuotannon keinoin saimme tapahtuman ilmeen jatkumaan areenalta myös livestriimien seuraajien olohuoneisiin.