Pirkanmaan Vientipäivä

Tampereen Kauppakamarin Vientipäivä-koulutustapahtuma päästiin jälleen järjestämään livenä, mutta sen lisäksi koko koulutus lähetettiin myös verkkoon etänä seuraaville. Miten mahdollisimman tasa-arvoinen hybridi toteutetaan ja mistä elementeistä se koostuu?

Tampereen Kauppakamarin Vientipäivä-koulutustapahtuma päästiin jälleen järjestämään livenä, mutta sen lisäksi koko koulutus lähetettiin myös verkkoon etänä seuraaville. Miten mahdollisimman tasa-arvoinen hybridi toteutetaan ja mistä elementeistä se koostuu?

pirkanmaan Vientipäivän kooste

Teimme teknisen toteutuksen ja striimin Tampereen kauppakamarin järjestämään Pirkanmaan vientipäivä -koulutuspäivään. Tapahtuma järjestettiin hybridinä, joten oli tärkeää taata laadukas kokemus sekä live- että etäosallistujille.

Tampereen kauppakamarin vientipäivä on vuosittainen koulutustapahtuma, joka keskittyy viennistä kiinnostuneiden yritysten kouluttamiseen ja vientiin liittyvien sääntömuutosten tiedottamiseen paikallisesti toimiville yrityksille. Tänä vuonna tilaisuus päästiin jälleen järjestämään livenä Tampereen Technopoliksella, mutta sen lisäksi Kauppakamari halusi tarjota tapahtumaa myös lähetyksen muodossa.

Striimus vastasi lähetyskokonaisuuden lisäksi myös koulutustilan äänen- ja kuvantoistosta, sekä tunnelmavalaistuksen järjestämisestä. Lähetyksen isoimpina elementteinä oli kesto, joka kokonaisuudessaan oli 5,5 tuntia. Kiitoksia asiakkaan hyvän aikataulutuksen pystyimme kuitenkin suunnittelemaan lähetyksen elementit etukäteen ja ajamaan niitä puoliautomaattisesti koko lähetyksen ajan, saaden näin luotua myös meille tärkeitä taukoja. 

Lähetyksen väliaikoina etänä seuraaville tarjoiltiin Kauppakamarin tulevien omien tapahtumien mainoksia, Vientipäivän aikatauluinfoa ja väliaikahaastatteluja, jotka toteutettiin koulutustilaan pykätyn haastattelunurkkauksen lomassa. Tarvittavat materiaalit suunniteltiin ja toteuttettiin yhdessä asiakkaan kanssa ja niissä noudatettiin tapahtumalle luotua graafista ilmettä, jotta kokonaisuus olisi kautta linjan yhteneväinen.

Itse kouluttajien osuudet lähetyksen puolella toteutettiin ns. “doublebox” tekniikalla, missä puhujan kuvalle varataan ruudun pinta-alasta yksi kolmannes ja esitykselle varataan kaksi kolmannesta. Tällä toteutuksella katsoja pystyy lähentymään paremmin puhujaan, koska on luonnollista haluta katsoa välillä esityksen lisäksi myös ihmistä, joka esittää. Esittäminen kun ei ole pelkkää ääntä, vaan se on myös ilmeitä ja eleitä. Ilman esittäjän kuvaa etänä seuraaja ei voi saada samaa kokemusta, kuin paikalla oleva.

Yksi kouluttajista toimi myös poikkeuksellisesti etänä. Paikalla olijoiden kokemusta vahvistettiin väritunnelmaa luovilla kohdevaloilla, sekä äänenvahvistuksen avulla. Myös väliajan materiaalit ohjattiin valkokankaalle yhtenäisen kokemuksen saavuttamiseksi. Kaikenkaikkiaan reilu viiden tunnin puristus meni kaikinpuolin onnistuneest.

NKN_0179
NKN_0185
NKN_0186
NKN_0191
NKN_0193
NKN_0195
NKN_0198

Edellinen
Seuraava

Jaa asiakastarina somessa!