Samurai Cup -judotapahtuma

Tuotimme Samurai Cup -judotapahtuman Ideaparkin Bläk Boksissa. Tämä oli laaja kokonaisuus johon sisältyi mm. striimausta, videotuotantoa ja muuta tapahtumatuotantoa.

Tuotimme Samurai Cup -judotapahtuman Ideaparkin Bläk Boksissa. Tämä oli laaja kokonaisuus johon sisältyi mm. striimausta, videotuotantoa ja muuta tapahtumatuotantoa.

Samurai Cup Kooste

Samurai Cup 1 2022 Judokilpailutapahtuma Ideapark Lempäälässä.

Lempäälän Ideaparkin Bläk Boks -areenalla järjestettiin 22.1.2021 Samurai Cup judokilpailut. Tapahtumaa oli järjestämässä Judoliiton ja Ideaparkin lisäksi paikalliset Judoseurat Tampereen Judo ry sekä Lempäälän Syokonkan Judo ry. Striimus pyydettiin hoitamaan kokonaisvaltaisen areena/striimi-show:n tuotanto ja tartuimmekin toimeen yhtä tomerasti, kuin judoka kilpakumppaniinsa.

Livestriimit
Samurai Cupin livestriimi osuus poikkesi tavanomaisemmista projekteista siinä, että toteutimme samanaikaisesti neljä eri striimiä. Yksi näistä oli ns. päälähetys, jolla seurasimme aina yhtä tatamia/ottelua kerrallaan. Päälähetyksessä oli käytössä enemmän visuaalisia graafisia tehosteita ja esimerkiksi hidastuksia otteluiden ratkaisuhetkistä. Lisäksi päälähetyksessä oli vapaaehtoisten ammattitason selostus.

Päälähetyksen lisäksi koko tapahtuman ajan striimasimme kolmea ns. tatamikohtaista striimiä. Jokaisella tatamilla oli kamera kuvaamassa jatkuvasti tatamin tapahtumia hyvällä laadulla. Tämä mahdollisti sen, että katsojat saattoivat seurata mitä tahansa tatamia milloin vain, riippumatta siitä mikä tatami oli milloinkin päälähetyksessä. Lisäksi hyödynsimme tapahtuman jakamiseen uudenlaista virtuaalista tapahtuma-alustaa, joka brändättiin tapahtummalle uskolliseen muotoon. Tapahtuma-alustan etuna on mahdollisuus tuoda kotikatsomoon kohdistettu fiilis ja asiakkaan suuntaan se mahdollistaa kokonaisvaltaisen analytiikan tarjoamisen tapahtumasta yhden palveluntarjoajan kautta.

Tapahtumatuotanto
Ideapark Lempäälän Bläk Boks areena tarjoaa erityisen hienot puitteet luoda show-elementtejä urheilu- tai muihin tapahtumiin. Samurai Cupin tarkoituksena oli tuoda ensimmäistä kertaa Suomi-Judon saralla täysi liveshow valoineen, näytöillä pyörivine videoineen sekä tietysti musiikkeineen. Ja tämä kokonaisuus haluttiin välittää myös kotikatsomoihin.

Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun me Striimuslaiset pääsimme ajamaan areenan tekniikkaa täysin palkein. Ennen tapahtumaa luotiin listaus tapahtuman eri erikois- ja vakiotilanteista ja niiden pohjalta tiimimme alkoi työstää materiaalia. Uudenlainen haaste oli rakentaa materiaaleihin sopivia valotilanteita/valotapahtumia, mutta eikös tämäkin homma opittu ja sitäkin taitoa tullaan jalostamaan jatkossa. Kaikenkaikkiaan tavoitteenamme oli suoriutua meidän ensimmäisestä areenatapahtumasta kunnialla ja kaikkea saatavilla olevaa tekniikkaa hyödyntäen.  Tässä tavoitteessa onnistuimme ja saimmekin paljon hyvää palautetta niin kilpailijoilta, kuin muultakin paikalla olleelta väeltä.

Mediatuotanto
Ennen tapahtumaa tuotimme runsaasti tapahtuman luonteeseen sopivaa materiaalia niin striimeihin, kuin Bläk Boks -areenan näytöille ja kaiuttimillekin. Samurai Cup -turnauksille oli hiljattain suunniteltu uusi logo, jonka pohjalta lähdimme ammentamaan tapahtuman grafiikkaa ja yleisilmettä. Logon päävärit punainen, musta ja valkoinen johdattelivat meidät luovuuden polulla ja useisiin materiaaleihin lisäsimme liikkuvaksi elementiksi pyörivät kipinät. 

Kaikenkaikkiaan tapahtuma muurinmurtaja monella tasolla. Ensimmäistä kertaa judon kansallisella tasolla rakennettiin näyttävä liveshow kilpailun tueksi. Ja ensimmäistä kertaa me pääsimme työstämään täysimittaista areenatapahtumaa. Tuotantoon ladattiin paljon odotuksia ja ne saatiin siitä huolimatta lunastettua, joten matka tapahtumien maailmaan on erinomaisesti pohjustettu. Tästä saaduilla opeilla siirrymme seuraavaksi suunnittelemaan Judo SM kisoja, jotka järjestetään toukokuussa 2022.

IMG_4312
IMG_4316
IMG_4327
IMG_4391
IMG_4401
IMG_4430
Samuraicup herokuva

Edellinen
Seuraava

Samurai Cup
Koko
päälähetys