Hyvinvointistudio Kehotus

Fatbike-pyörillä on ilo ajella metsässä jopa talvisäällä ja tämä tunne piti välittää myös potentiaalisten asiakkaiden suuntaan. Hyvinvointistudion vuokrapöyrät ja muutama näyttelijäkandidaatti kaapattiin mukaan ja sitten pyöräiltiin kameralle vauhdikas video keväthangilla.

Fatbike-pyörillä on ilo ajella metsässä jopa talvisäällä ja tämä tunne piti välittää myös potentiaalisten asiakkaiden suuntaan. Hyvinvointistudion vuokrapöyrät ja muutama näyttelijäkandidaatti kaapattiin mukaan ja sitten pyöräiltiin kameralle vauhdikas video keväthangilla.

Fatbike tai tuttavallisemmin läskipyörä on erityisesti maastoajoon suunniteltu pyörä, jonka isot renkaat mahdollistavat mukavan ja jouhevan ajon kivikkoisemmalakin polulla. Mutta fatbike ajelun ei tarvitse olla pelkkien maastopyöräilystä kiinnostuneiden harrastus. Hyvinvointistudio Kehotus vuokraa pyöriä kaikenlaiseen ajoon. Kevyemmät retket voivat sijoittua ihan soraväylille tai helppokulkuiseen metsämaastoon piknikin muodossa. Fatbike pyöräilystä voi siis nauttia vähemmänkin pyöräilyä harrastanut.

Tätä fiilistä halusimme tuoda esille palveluvideossa, jossa kuvattaisiin samanaikaisesti pyöräilyn vauhdin hurmosta ja metsässä olemisen rentoutta. Kunhan sää on otollinen, niin metsässä kuvaaminen on muuten aivan parhautta. Siellä linnunlaulun keskellä on mukava ruuvata objektiivia kiinni kameraan. Ennen kuvauksiin lähtöä kuitenkin piti tehdä kuvaussuunnitelma. Omat kokemukset maastoajosta ja sen mahdollisuuksista olivat eduksi, koska niiden avulla pystyimme laatimaan yksityiskohtaisen käsikirjoituksen ja kuvaussuunitelman etukäteen.

Koska kyseessä oli puhtaasti ulkosalla tapahtuvasta kuvauksesta ja käytössä oli asiakkaan värväämät näyttelijät, päätettiin kuvaus suorittaa yhdessä päivässä. Kevään valoisuus tarjosi onneksi runsaasti kuvausaikaa, vaikkakin kurjat kelit meinasivat siivittää kuvausta viikolla eteenpäin. Onneksi pilvet rakoilivat ja harmaus väistyi sen verran, että saatoimme edetä suunnitellulla aikataululla.

Tarkan kuvaussuunitelman etuna on se, että “kuvauskitka” pysyy minimissä ja tiimi pystyy etenemään kuvausten kanssa jouhevasti. Tämä on eritoten tärkeää, kun on käytössä ulkopuoliset näyttelijät, sillä kuvaussuunnitelmaan merkataan myös kohdat, joissa näyttelijöitä tarvitaan, jotta kuvaukset voidaan aloittaa niistä kohtauksista. Toinen tehtävä valmiilla kuvaussuunitelmalla on auttaa leikkausten toteutuksessa. Mikäli yksi kohtaus halutaan loppuvan nopeaan sivuttaiseen kääntöön ja seuraavan alkavan samansuuntaisella liikkellä, tulee sen olla merkattuna suunnitelmassa. Muuten putkinäköinen ja innokas kuvausporukka unohtaisi moiset yksityiskohdat ja jälkikäteen leikkauspöydällä ihmeteltäisiin, että mites nyt sakset pannaan.

Spesifit kuvausmateriaalit oli helppo leikkauspöydällä asettaa jonoon ja siivota rönsyt pois. Päälle sopivat musiikit ja viimeistelty filmi tyytyväiselle asiakkaalle.

Lyhyesti projektin vaiheet:

  • Käsikirjoituksen ja kuvaussuunnitelman laatiminen
  • Kuvauspäivän sopiminen
  • Materiaalin leikkaus ja editointi
  • Valmiin videon toimitus asiakkaalle

Hyvinvointistudion Fatbike-varaukset ja muut palvelut löydät kätevästi osoitteesta https://www.kehotus.fi.